Pro restaurační zařízení platí poměrně přísné předpisy na kvalitu vnitřního vzduchu. Podle nich by měl mít každý klient těchto zařízení k dispozici až 60 metrů kubických vzduchu za hodinu. CO2 Otázkou je, zda mezi poměrně přísnými normami - doporučené hodnoty ventilace podle organizace ASHRAE, které se považují za mezinárodně směrodatné, jsou 25 m3 na osobu a hodinu - a stávající praxí nezeje propast. I když restaurace mají nějaké ventilační zařízení, jeho výkon se často nekontroluje a kvalita vnitřního vzduchu se neměří. A mnozí provozovatelé restaurací stále ještě spoléhají na přirozené větrání okny. Tímto způsobem ale při větší koncentraci hostů v místnosti výměnu vydýchaného vzduchu dodržet nelze, a už vůbec ne v zimě, protože předpisy nařizují, že v restauračních zařízeních musí být zajištěna pokojová teplota. Restaurace s vydýchaným vzduchem znečištěným zplodinami z cigaretového kouře a organickými výpary z kuchyní jsou tak prozatím stále běžnou součástí našeho života a bude to tak do té doby, dokud si zákazníci neprosadí změnu.